Tekendossier Semester 4


Selfassessment opdracht
(Foto's hierboven horen bij de selfassesment opdracht, van links naar rechts 1, 2, 3)

Leermoment 1: Perspectiefopdracht, kikvorsperspectief in kamer. Door deze opdracht besefte ik me al snel dat ik werken vanuit ''extreme'' standpunten qua perspectief erg moeilijk vind. Deze tekening ging dan ook niet zo lekker en na de feedback van deze tekening wilde ik graag mezelf gaan verbeteren. Het lijkt meer alsof je erop kijkt dan van onderen.

Leermoment 2: Actiepose vanuit kikker- en vogelperspectief. Ik ben zeer tevreden met het resultaat van deze opdracht, omdat ik het gevoel heb dat ik alle kennis van de lessen ervoor heb gebruikt en dit keer wel ben geslaagd. Het is niet perfect maar heeft zeker het dynamische gevoel dat ik wilde bereiken. Ik moet wel zeggen dat ik het vervormen van een menselijk figuur makkelijker vind dan een kamer, maar ik heb zeker wat aan de lessen over vervorming van objecten etc. gehad.

Leermoment 3: Modeltekenen, tweede les. Ik had deze les een penseel met een schuine rand meegenomen. Ik vind het onvoorspelbare effect hiervan heel leuk om mee te werken. Door deze ''herontdekking'' wil ik graag wat meer met deze penseel voor andere projecten gaan werken. Ik erger me steeds meer aan de manier waarop ik digitaal lijnen maak en ik denk dat in deze kwast en de vrijheid ervan wel een soort oplossing kan liggen. Ook vind ik het werken met grote zwarte schaduwvlakken nog steeds leuk, ik merk wel aan dit beeld dat het vrij rommelig is. Ik moet erop gaan letten dat ik grote vlakken in duidelijke vormen teken i.p.v veel kleine vlakken in random vormen.

Qua ideeen voor de tekenlessen zou ik graag een les hebben over het makklijker dingen uit het hoofd leren tekenen, werken aan je visual library. Denk bijvoorbeeld aan de ''shrimp method''. Tips om makkelijker te onthouden/leren hoe iets er echt uitziet en dat ook kunnen reproduceren.

Voor de signatuuropdracht zou ik misschien nog wat verder willen di=uiken in het werken met penseel en inkt, wat verschillende methodes proberen en dit misschien combineren met gouache. Ik wil graag weer even traditioneel bezig zijn in plaats van de hele tijd voor een scherm te zitten. Maar het lijkt me ook wel wat om te proberen het effect van de penseellijnen digitaal te kunnen bereiken